open-navfaktor-logo
search
Turska
Cavusoglu se sastao s Kulebom uoči trilateralnog sastanka u Antaliji
Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Cavusoglu održao je bilateralni sastanak s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Dmitrom Kulebom u Antaliji u Turskoj. 
10.03.2022. u 08:49
get url
text

Sastanak Cavusoglua i Kulebe je održan uoči trilateralnog sastanka ministara vanjskih poslova Rusije, Ukrajine i Turske koji će biti upriličen na marginama Diplomatskog foruma u Antaliji (ADF).

- Imao sam bilateralni sastanak s ukrajinskim ministrom vanjskih poslova Dmitrom Kulebom prije trilateralnog sastanka - objavio je Cavusoglu na nalogu na društvenim mrežama.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i šef ukrajinske diplomatije Kuleba sinoć su doputovali u Antaliju.

Lavrov, Kuleba i njihov turski kolega Cavusoglu održat će trilateralni sastanak u salonu u kojem su se u okviru Samita G-22 sastali svjetski lideri poput bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Salon G20, u kojem se nalaze sve vrste tehnološke opreme, ima 7.500 kvadratnih metara prostora, prozore i vrata koja se otvaraju direktno napolje.

Samit će pratiti više od 330 novinara iz 34 zemlje, uključujući Rusiju, Ukrajinu, Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, Njemačku, Izrael, Japan, Holandiju i Tursku.

Povodom samita poduzete su opsežne mjere sigurnosti oko hotela, a postavljeni su razbijači signala za dron.

Važne mjere preduzete su i u vili hotela u kojem će se održati samit, a u kojoj će boraviti ruska delegacija. Okružena neprobojnim prozorima i gvozdenim rešetkama, vila ima tri sprata i površinu od 4.000 kvadratnih metara.

Diplomatski forum u Antaliji bit će održan od 11. do 13. marta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.