Poruke iz Tomislavgrada

Čović: Hrvati će odvesti BiH u EU, Galić: Nećemo se prestati boriti za Herceg-Bosnu

Objavljeno: 30.09.2018. u 08:45

Uspjeli smo izboriti s iskušenjima i hrabro predvodimo hrvatski narod, kazao Čović

Upućujem veliku zahvalu utemeljiteljima HDZ-a koji su imali viziju što treba uraditi prije 28 godina, kako u Duvnu, tako i širom Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, da bi hrvatski narod ostao politički narod, da bi donosio odluke o svojoj budućnosti, da bi znao izgraditi pravu viziju koja može, osim onog što se uradilo u Republici Hrvatskoj, uraditi i u našoj zemlji, kazao je  predsjednik HDZBiH Dragan Čović na predizbornom skupu u Tomislavgradu, povodom obilježavanja godišnjice te stranke.

- I danas smo mi stožerna stranka hrvatskog naroda, koja je kroz veliki projekt HNS-a poslala poruku svima da smo tu i da ćemo ostati tu. Šaljemo poruku našim prijateljima Bošnjacima, Srbima i međunarodnim institucijama da smo se uspjeli izboriti s iskušenjima i da hrabro predvodimo hrvatski narod. To je snaga zajedništva koje mi nudimo. Tu snagu zajedništva prenosimo na sve ostale koji žele s nama BiH voditi ka EU. Niko je neće odvesti ni koraka ka Bruxellesu ako to neće uraditi predstavnici hrvatskog naroda - poručio je Čović.

Petar Galić, nosilac liste za Parlament Federacije BiH, poručio je “da ideja Herceg Bosne živi u svakom našom čovjeku i mi se nikad  nećemo prestati boriti za tu ideju".

- Naše interese danas političkim sredstvima  moramo braniti u Sarajevu stoga je važno da se čuje naš glas - poručio je  Galić.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije