open-navfaktor-logo
search
Trener Slobode
Crnogorac: Dolazim nam najbolji tim u BiH, i mi se nešto pitamo
Fudbaleri Slobode u prva tri kola osvojili su četiri boda, a do prve pobjede stigli su u prošlom kolu, kada su na Tušnju s 3:0 savladali Mladost.
14.08.2020. u 15:59
get url
text

Ipak, sutra ih očekuje mnogo ozbiljniji zadatak, ali i mnogo ozbiljniji protivnik. U Tuzlu stiže Željezničar, koji poslije uvodna tri kola s maksimalnim brojem bodova zauzima lidersku poziciju.

- Znamo da nam dolazi, po meni, najbolji kolektiv u Bosni i Hercegovini i trenutno najbolji tim što tabela i pokazuje. To je ekipa koja na svakoj poziciji ima dva kvalitetna igrača i bit će teško. Ja sam kao igrač volio ovakve mečeve, pokušat ću to prenijeti i na svoje igrače. Drugo je igrati protiv Želje, Sarajeva, Širokog ili Zrinjskog, i protiv ekipa koje su slabije kvalitete - kazao je šef stručnog štaba Slobode Gradimir Crnogorac, te dodao:

- Sigurno da će svaki igra sutra imati veliki imperativ da se pokaže u najboljem svjetlu. Mislim da, ako budemo pravi od prve minute, ćemo dosta namučiti Željezničar, a sigurno se sutra i mi nešto pitamo.

Sloboda neće imati većih problema oko rostera za duel sa Plavima.

- Što se tiče igračkog kadra, sigurno je da neće biti Uzelca, a Amar Beganović je sada zdrav i konkuriše za susret - rekao je Crnogorac.

Utakmica između Slobode i Željezničara igra se od 19 sati u direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport 1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.