- Derviš Nazečić se sumnjiči da je 11. maja ove godine oko ponoći u porodičnoj kući na adresi Baltina broj 2, u Mostaru, u kojoj živi u zajedničkom domaćinstvu sa svojim bratom S. N. i ocem I. N., na način da je, bez prethodne svađe ili prepirke i bez ikakvog povoda, prišao bratu S. N. koji je ležao na krevetu, a zatim mu nožem zadao udarac u predjelu leđa ispod vrata i tako mu naniio lake tjelesne povrede. Nakon toga je S. N. štiteći se rukama u namjeri da se obrani, zadobio posjekotinu u predjelu malog i domalog prsta lijeve ruke, a zatim uspio izaći iz kuće na ulicu. On je potom vozilom Hitne pomoći odvezen u bolnicu radi pružanja medicinske pomoći - navode iz Kantonalnog tužilaštva.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za to krivično djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Kantonalno tužilaštvo u Mostaru u suradnji s MUP-om HNK i Policijskom upravom Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo, navodi se u saopćenju.