open-navfaktor-logo
search
Preminuo 36-godišnjak
Detalji tragedije u Lorientu: Došao je pomoći bratu, nije ga spasio ni sprint fudbalera
Velika tragedija desila se uprotekle nedjelje na stadionu Moustoir.
22.12.2020. u 13:00
get url
text

VEZANI TEKST - Tragedija na travnjaku Ligue 1, uposlenik Lorienta podlegao u bolnici

Ubrzo po završetku susreta 16. kola francuske Ligue 1 između Lorienta i Rennesa (0:3) od posljedica povreda koje je zadobio nakon što se na njega obrušila rasvjetna konstrukcija preminuo je 36-godišnji Yohan Essirard.

Iako su prvobitne informacije u francuskim medijima govorile da je preminuo uposlenik kluba, kasnije se ispostavilo da je riječ o bratu čovjeka koji je zaposlen u kompaniji Sportingsols koja brine od travnjaku na stadionu Lorienta.

Dvojica igrača Rennesa Henrique Dalbert i James Léa-Silikitim, koji nisu bili u timu, odrađivali su svoje zadatke poslije meča, a nakon što su vidjeli kako se rampa sa rasvjetnim tijelima srušila na Essirard u sprintu su pretrčali 80 metera kako bi mu pružili pomoć.

Uprkos brzoj reakciji vatrogasaca i medicinskog osoblja Yohan Essirard je preminuo u bolnici nakon što se na njega srušila konstrukcija sa rasvjetnim tijelima koja travnjaku u zimskom periodu daje vještačku svjetlost, ali i toplinu.

Inače, Essirard je radio kao dostavljač u jednoj kompaniji, a do 19. godine bio je golman, nakon čega je odlučio prekinuti karijeru.

Yohann Essirard (36) tragično je izgubio život u nedjelju nakon utakmice francuske Ligue 1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.