open-navfaktor-logo
search
Policija provjerava
Direktor osnovne škole u Maglaju prijavio pokušaj otmice učenice
Direktor Osnovne škole "Novi Šeher" u istoimenom mjestu kod Maglaja obavijestio je roditelje i učenike kako se jučer u tom mjestu dogodio pokušaj otmice djevojčice.
03.03.2021. u 14:30
get url
text

Kako je u dopisu naveo direktor škole Zijad Meškić, učenicu viših razreda u jutarnjim satima na putu od kuće do autobuske stanice u mjestu Domislica nepoznati muškarac je protiv njene volje pokušao uvesti u automobil.

- Povodom ovog slučaja obaviješteni su roditelji i policija u Maglaju - naveo je Meškić.

On je pozvao roditelje na pojačan oprez, a posebno u odlasku i povratku djece iz škole.

- Učenicima sugerišemo da se kreću u grupama, ne razgovaraju s nepoznatim osobama i ne ulaze u nepoznata vozila. Učenici treba da koriste samo prijevoz autobusima koje je škola obezbijedila - naveo je direktor OŠ "Novi Šeher".

U MUP-u Zeničko-dobojskog kantona potvrđeno je za Faktor da je prijavljeno da je navodno nepoznati muškarac stao, te da je nagovarao djevojčicu da uđe u automobil. Policija je, kako kažu, odmah pokrenula istražne radnje.

- U toku su provjere po navodima iz prijave i tek se treba utvrditi o čemu se u konkretnom slučaju radi. Policijski službenici su na terenu i rade po prijavi - kazala je za Faktor Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

Kako je kazala, između ostalog, provjerit će se da li je na toj lokaciji u kritično vrijeme prolazio neki automobil, na osnovu čega će se provesti detaljnije provjere.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.