Tradicija

Dobro slaži i ostani živ: Na Blidinju organizuju takmičenje u laganju

Objavljeno: 04.11.2019. u 22:21

Odluku o najboljoj laži donosi žiri okupljen u "Vijeće lažova", a najviše puta do sada titulom se okitio Marinko Šarić Ćurdušić, koji je pobijedio i prošle godine originalnom pripovijetkom

FOTO: ILUSTRACIJA

Jedinstvena manifestacija "Dobro slaži i ostani živ", koja se održava već sedamnaestu godinu zaredom, bit će održana u subotu, 9. novembra, na Blidinju, a organizatori kažu da očekuju desetak vrsnih lažova i najavljuju brojne nagrade i iznenađenja.

- Kao i svake godine do sada, spremili smo bogat zabavni program uz muzičku podršku dragih nam Mokarskih tamburaša. Vrijedna tombola, bogati pokloni za sve goste, poseban gost iznenađenja u revijalnom dijelu programa te obilje šale i smijeha upotpuniti će ovu originalnu manifestaciju - kazala je organizatorica manifestacije Marija Vukoja Lastvić. 

Dodala je kako se očekuje desetak takmičara, "vrsnih lažova amatera" iz cijele regije koji će se takmičiti za vrijedne "hajdučke nagrade".

Odluku o najboljoj laži donosi žiri okupljen u "Vijeće lažova", a najviše puta do sada titulom se okitio Marinko Šarić Ćurdušić, koji je pobijedio i prošle godine originalnom pripovijetkom.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije