open-navfaktor-logo
search
Američki predsjednik
Donald Trump i njegova supruga Melania pozitivni na koronavirus
Donald Trump i njegova supruga Melania Trump pozitivni su na koronaviorus. 
02.10.2020. u 07:14
get url
text

Ovu informaciju prenio je The Guardian. 

 

Ranije je američki predsjednik izjavio da je testiran i ide u karantin jer je njegova savjetnica Hope Hicks pozitivna na koronavirus.

Hicks redovno putuje sa američkim predsjednikom službenim avionom, a zajedno sa ostalim višim pomoćnicima u utorak ga je pratila u Ohio na prvu predizbornu debatu te u srijedu na skup u Minnesoti.

- Testirana je pozitivno - rekao je Trump u intervjuu za Fox News, prenosi Reuters.

"Užasno! Prva dama i ja čekamo rezultate testa. U međuvremenu započet ćemo postupak karantina", napisao je kasnije u petak na svom Twitteru.

 

Trump je rekao da su on i njegova supruga Melania Trump ponovo testirani i da će rezultate znati naknadno.

- Provodim puno vremena s Hope, kao i prva dama. I ona je nevjerovatna - rekao je Trump za Fox News.

Predsjednik, koji se redovno testira, posljednjih sedmica je imao gust raspored putovanja širom SAD-a, održavajući uoči predsjedničkih izbora 3. novembra skupove sa giljadama ljudi, uprkos upozorenjima zdravstvenih radnika.

Američki predsjednik naišao je na oštre kritike zbog svog odgovora na pandemiju koronavirusa koja je samo u Sjedinjenim Američkim Državama ubila više od 200.000 ljudi. No, on svoje upravljanje krizom hvali.

Demokratski kandidat za predsjednika Joe Biden oštro je kritizirao Trumpa jer nema jasan nacionalni plan za rješavanje pandemije. Biden, bivši potpredsjednik koji vodi u nacionalnim anketama, nosi masku i izbjegava velike skupove.

Trump, kao ni njegovo osoblje, masku ne nosi redovno i često kritizira ljude koji ih nose.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.