open-navfaktor-logo
search
Tragedija u Tesliću
Drva se obrušila na 23-godišnjeg radnika, poginuo na mjestu
Dvadesettrogodišnji Simeon Puljić iz Teslića poginuo je u nesreći koja se dogodila u teslićkoj firmi Destilacija kada se na njega obrušila veća količina drva koje su ubacuju u peć radi procesa proizvodnje.
23.12.2022. u 10:00
get url
text

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Doboj, Policijskoj stanici Teslić slučaj je prijavljen preksinoć u 21.20 sati.

- Prijavljeno je da je u krugu jednog privrednog društva u Tesliću u pogonu za preradu drveta došlo do obrušavanja veće količine drva koja se ubacuju u peć radi procesa proizvodnje na radnika inicijala S. P. sa područja Općine Teslić, koji je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta. U toku je rad po navedenom i o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj - naveli su iz dobojske policije.

O ovoj tragediji oglasilo se i preduzeće Destilacija a. d. Teslić u čijem krugu je došlo do nesreće.

- Destilacija a. d. Teslić u srijedu je pretrpjela veliki gubitak, ostavši bez besprijekornog radnika i mladog čovjeka Simeona Puljića, zbog čega porodici i prijateljima nesretno preminulog Uprava našeg preduzeća izražava najdublje saučešće. Simeon je život izgubio spletom nesretnih okolnosti, tokom obavljanja svojih redovnih radnih zadataka – saopćeno je iz tog preduzeća.

Dodali su kako "ne postoje riječi kojima mogu izraziti žaljenje za nesrećom koja se dogodila i tugu zbog gubitka radnika, za kojega su imali samo riječi hvale".

- Destilacija a. d. Teslić će porodici pružiti svaku vrstu pomoći, koja, nažalost, ne može vratiti život našeg kolege i prijatelja – naveli su iz preduzeća.

Dodaju kako je od saznanja za nemili događaj Uprava preduzeća stajala i stoji na raspolaganju svim istražnim organima u cilju utvrđivanja krajnjih okolnosti i eventualne odgovornosti i tako će biti do kraja svih istražnih radnji.

- Destilacija je oduvijek bila maksimalno posvećena osiguranju svih mogućih mjera zaštite na radu, ali neke opasnosti i okolnosti, nažalost, nije moguće predvidjeti - zaključeno je u saopćenju iz tog teslićkog preduzeća.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.