Banjalučka policija podnijela je jučer Okružnom javnom tužilaštvu u Banjoj Luci izvještaj protiv 27-godišnjeg Nedeljka Dukića iz Skender Vakufa, koji se sumnjiči da je zajedno sa banjalučkim bokserom Markom Čolićem pokušao ubiti novinara BN televizije Vladimira Kovačevića.

Kovačević je brutalno napadnut 26. augusta u sačekuši koju su mu napravili ispred zgrade u kojoj stanuje u banjalučkoj ulici Banović Strahinje.

Maskirani kapuljačama, napadači su ga čekali pred zgradom i bez riječi nasrnuli na njega, oborili ga na zemlju i teleskopskim palicama izudarali po glavi.

Policija je zbog ovog napada 9. septembra uhapsila Čolića, koji je u pritvoru, dok se Dukić isti dan dao u bijeg.

Prema nezvaničnim informacijama, preko graničnog prelaza u Bosankoj Gradiški pobjegao je u Hrvatsku, a potom prešao u Sloveniju, gdje mu se gubi trag.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS-a nedavno je kazao da je za drugim napadačem na Kovačevića raspisana centralna potraga, a da se očekuje da će sud uskoro raspisati i potjernicu.

Dukić je odranije poznat policiji po nasilničkom ponašanju, a zbog razbojništva je ranije osuđivan na tri godine zatvora.

Zajedno sa Čolićem, radio je na osiguranju kafića "Balkan".