open-navfaktor-logo
search
Tragedija
Emotivna poruka majke stradalih sestara Ušto: Moje srce je slomljeno, uvijek ću biti ponosna na njih
Nakon teške saobraćajne nesreće kod Göteborga u kojoj su prije dva dana poginule sestre Elma (19) i Irma (20) Ušto, rodbina i prijatelji još su u nevjerici zbog njihove tragične smrti.
18.02.2020. u 22:29
get url
text

Njihova majka Dženana Ušto na svom Facebook profilu napisala je emotivnu poruku.

- Moje dvije prelijepe kćerke, dvoje moje predivne djece, ostavile su me prošle nedjelje i otišle na bolje mjesto. Otišle su iz svoje sobe u pola pet ujutru da bi spasile prijatelja, koji im je bio i kolega sa posla, i više se nisu vratile… Moje srce je slomljeno… One su bile tako lijepa i divna djeca, dobrodušne i uvijek sretne. Uvijek sam bila ponosna na njih i uvijek ću biti. One su djeca koju bi svaki roditelji poželjeli. I poginule su pomažući drugima. Željele su nekoga spasiti… Neka vam Bog pomogne gore i pogleda nas iz raja. Vi ste uvijek sa mnom i uvijek ćete biti. Zaslužile ste raj i bićete gore zajedno i brinuti o vama… Za mene i sve ostale koji su vas voljeli i znali, ostalo je samo da budemo dobri ljudi koliko možemo i zaslužimo raj gdje ćemo se svi sresti jednog dana… Amin. Moji voljeni anđeli, moliću se za vas sve vrijeme… – napisala je njihova majka.

Sestre su, inače, kćerke Dženane i Midhata Uste Mirze, koji je u ratu bio pripadnik Specijalne jedinice MUP-a RBiH, a prijatelji i rodbina su ga zvali Čupo. Poslije rata odselio se u Švedsku gdje živi i radi.

- Još smo u šoku. Nema više mojih unuka. Mnogo su voljele Sarajevo i često su dolazile da obilaze rodbinu i prijatelje - kazao nam je nedugo nakon nesreće njihov djed Alija Ušto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.