open-navfaktor-logo
search
Pred zgradom u kojoj živi
Epidemiologu Konu u Beogradu poručili da je Mengele
Nikada neću zaboraviti uzvikivanje "Mengele" – izjavio je u utorak epidemilog dr. Predrag Kon nakon uvredljivih poruka koje su mu uzvikivali u ponedjeljak večer protivnici epidemijskih mjera prosvjedujući ispred njegove zgrade u Beogradu.
26.10.2021. u 20:53
get url
text

- Ono što nikad neću zaboravit je uzvikivanje Mengele. To je nacistički zločinac. Ljudi ne shvataju kakva je to teška uvreda kada sam ja u pitanju sa svojim jevrejskim porijeklom. Dakle, jednostavno toliko imam čvrsto ubjeđenje da radimo jedan izuzetan posao, posebno značajan za stanovništvo Srbije, da sam miran potpuno - poručio je Kon.

Prethodno je okupljanje bilo u Nišu na adresi doktora Branislava Tiodorovića. Doktoru Milanku Šekleru prijećeno je na društvenim mrežama.

Prvom osnovnom javnom tužiteljstvu u Beogradu nisu podnijeti ni kaznena prijava niti izvješće povodom prijetnji i uvreda dr. Konu. Prijave nema ni u Nišu zbog uvreda profesoru Tiodoroviću. Pravnici kažu nije kazneno djelo, ali jeste povreda zakona o javnom okupljanju, prenose sbijanski mediji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.