- Mi nemamo takav problem. Imamo prirodni plin, imamo FSRU brod (plutajuću jedinicu za prihvat, skladištenje i gasifikaciju utečnjenog plina), imamo zalihe ispod jezera Tuz. Također poduzimamo sve potrebne mjere opreza - rekao je Erdogan u obraćanju na ceremoniji završetka infrastrukturnih projekata i uručenja stanova u okrugu Dereli u turskom gradu Giresunu.

Napominjući da su ranije obećali da će za godinu dana izgraditi sve stambene jedinice u Dereliju porušene tokom poplava i klizišta koje su pogodile to područje prošle godine, Erdogan je istakao da su ispunili dato obećanje.

- Nakon katastrofe naša ministarstva su danonoćno radila sa svim našim institucijama te su ove uništene objekte danas vratili u život. Zaista sam danas presretan kada vidim ove lijepe prizore u Dereliju. Mi smo ovdje kako bi gradili, a ne samo isprazno pričali. Akcija, djelo, to je ono što se broji. A upravo to je i radila Stranka pravde i razvoja (AK Parti) u proteklom periodu - kazao je Erdogan te dalje dodao:

- Znate da je 2023. godina prekretnica u Turskoj. Nadam se da ćemo, uz Allahovu dozvolu, nastaviti sigurnim koracima koračati ovim putem kao i do sada. Jer imamo još puno posla u našoj zemlji. Poduzimali smo sve do sada korake u skladu s povjerenjem koje su nam ukazali naši građani - rekao je predsjednik Turske.

U junu 2023. godine u Turskoj bi se trebali održati redovni izbori, a naredne godine se obilježava i stota godišnjica osnivanja Republike Turske.