open-navfaktor-logo
search
Preko 1.500 gledalaca
Fantastična atmosfera na derbi utakmici bh. četvrtoligaša
Duel Gornjeg Rahića i Trešnjevke iz Maoče, dva prvoplasirana tima Prve lige Tuzlanskog kantona, pratilo je preko 1.500 gledalaca
06.05.2019. u 19:46
get url
text

Nisu rijetka kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojima na jednoj ili više utakmica bude manje od 500 gledalaca. Loša posjeta na stadionima PLBiH uglavnom se povezuje sa nekvalitetnim fudbalom, dok su za niže rangove u domaćem fudbalu uglavom vezane priče o napadima na sudije, koji su u posljednje vrijeme postali sve učestaliji, ali i česte malverzacije i sudijske nepravde.

Da ima i pozitivnih primjera svjedoči jučerašnji meč 25. kola Prve lige Tuzlanskog kantona, prezicnije rečeno četvrtog ranga bh. fudbala.

Duel Gornjeg Rahića i Trešnjevke iz Maoče, dva prvoplasirana tima, pratilo je preko 1.500 gledalaca, a susret je protekao u atmosferi kakva vlada tek na rijetkim stadionima Premijer lige.

Za pravi fudbalskim ambijent pobrinuli su se navijači domaćeg tima - Rahićka raja, koji su početak utakmice obilježili bakljadom.

Utakmica je na kraju završena rezultatom 1:0 za Gornji Rahić, a strijelac pobjedničkog gola za domaće bio je Almedin Ibrahimbašić u 75. minuti.

{$galerijaFotografija}

gr1.jpg
1 od 13
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.