open-navfaktor-logo
search
Gaza
Fotografirajući poginule u izraelskim napadima palestinski mladić prepoznao dvojicu braće
Palestinac Muhammed al-Mensi od početka izraelskih napada snima i dokumentira zločine u blokiranom Pojasu Gaze, a tokom fotografiranja tijela poginulih pronašao je i dvojicu poginule braće.
15.05.2021. u 11:26
get url
text
get url
text

Muhammed je u video poruci na društvenim mrežama kazao da je fotografirao tijela poginulih Palestinaca u bolnici i da je među njima prepoznao i dvojicu braće.

- Fotografirao sam u Indonezijskoj bolnici ranjene i poginule u izraelskim napadima. U jednom trenutku sam prepoznao dvojicu braće koji su položili živote kao šehidi. Dokumentirajući jevrejske zločine shvatio sam da su mi braća poginula. Ahmed i Yusuf su šehidi. Neka se Allah smiluje svim šehidima - kazao je Muhammed al-Mensi.

Izraelske snage od 10. maja izvode žestoke napade na blokirani Pojas Gaze. Do sada je u tim napadima ubijeno najmanje 139 Palestinaca, među kojima 39 djece i 22 žene. Ranjeno je najmanje 950 osoba.

Posljednje žrtve izraelskih napada bile su dvije žene i osmero djece koji su ubijeni u napadu na kuću u izbjegličkom kampu Al-Shati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.