open-navfaktor-logo
search
Online sjednica
FSBiH usvojio COVID protokol i sudijske liste, Skupština u augustu
Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine sinoć je održao online sjednicu na kojoj su uvojene i razmatrane neke važne odluke.
18.07.2020. u 13:11
get url
text

Tako je usvojen COVID protokol za takmičenje i organizaciju utakmica u sezoni 2020/21. Prema planu, u slučaju da se u ekipama pojave zaraženi fudbaleri koronavirusom, prvenstvo neće biti prekidano, a izlovani bi bili samo zaraženi igrači.

VEZANI TEKST - Odgovorni šute: Kako je Antoni Bandić došao na listu Premijer lige BiH?

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine potvrdio je listu službenih lica (sudija, asistenata, posmatrača suđenja i delegata. U narednoj premijerligaškoj sezoni pravdu će ponovo dijeliti Antoni Bandić, kreator jedne od najvećih lakrdija u historiji bh. fudbala, o čemu je Faktor prethodnih dana i pisao.

Razmatrane su i dostavljene ponude kompanija koje su se odazvale na javni poziv FSBiH za sponzorstvo Premijer lige, te A i U-21 reprezentacije.

- Nakon što budu obavljene Statutom FSBiH utvrđene procedure, Izvršni odbor će donijeti konačnu odluku o novom sponzoru - saopćeno je nakon sjednice.

Ponude su dostavile tri kompanije, a najpovoljnija je ona iz m:tela.

VEZANI TEKST - Faktor u posjedu ponuda za sponzorstvo Premijer lige i A reprezentacije BiH

Također, planirano je da generalna Skupština FSBiH koja se trebala održati 19. marta bude održana u augustu ove godine, a tačan datum i mjesto održavanja sjednice će biti određen naknadno.

Izvršni odbor je donio odluku o raspodjeli sredstava iz marketinškog ugovora sa BHTelecomom, učesnicima Premijer lige BiH, za takmičarsku sezonu 2019/20. Koliko će klubovi dobiti novca, iz FSBiH nisu obznanili.

Sezona 2020/21. u Premijer ligi Bosne i Hercegovine počinje 1. augusta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.