open-navfaktor-logo
search
Kanga nije Kanga
Fudbaler Crvene zvezde lažirao ime i prezime, godine i državljanstvo?
Francuski mediji otkrili su da je veznjak Crvene zvezde Guelor Kanga lažirao identitet.
27.04.2021. u 13:41
get url
text

Ako se to ispostavi tačnim njegovo ime i prezime, godine i državljanstvo nisu tačni.

Prema službenim podacima njegovo pravo ime glasi Guelor Kanga Kaku i rođen je 1990. godine u Gabonu. Upravo je u zemlji rođenja napravio prve fudbalske korake poslije čega se skrasio u ruskom Rostovu, gdje je preveo tri godine. U Crvenu zvezdu sigao je u ljeto 2016. godine i poslije dvije i po godine skrasio se u češkoj Sparti. I tamo je proveo dvije i po godine da bi se ljetos vratio na Marakanu.

Kanga je reprezentativac Gabona od 2012. godine. Nedavno se sa Gabonom plasirao na Afički kup nacija, ali mogao bi ostati bez nastupa poslije priče francuskog Canala +.

Ako je vjerovati ovoj televiziji, Kanga ima lažni identitet i slijedi mu suspenzija iz reprezentativnih takmičenja. Priča je krenula iz Fudbalskog saveza DR Kongo. Upravo je preko te selekcije Gabon trijumfom osigurao nastup s najboljim timovima Afrike, ali je uslijedila bitka za zelenim stolom.

Iz Konga tvrde da je Kanga igrao s lažnim identitetom. Ponudili su i dokaze da se Zvezdin igrač zove Kiaku Kiaku Kiangana, da je rođen 1985. godine u Kongu. Navodno je identitet promijenio kada je stigao u redove gabonskog drugoligaša GBI i to pod pritiskom trenera, zbog liminitiranog broja stranaca.

Ukoliko ozbiljne optužbe budu i dokazane, Kanga bi mogao biti drastično kažnjen, kao i Fudbalski savez Gabona zbog lažiranja dokumenata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.