open-navfaktor-logo
search
Ispisao historiju
Fulham: Tinejdžer imao školski ispit, pa debitovao za prvi tim
Elliott, koji je za Fulham debitovao sa 15 godina i 174 dana, još uvijek je premlad da bi potpisao profesionalni ugovor
26.09.2018. u 16:36
get url
text

Harvey Elliott postao je najmlađi igrač koji je nastupio za prvi tim Fulhama, ali i u engleskom profesionalnom takmičenju.

U sinoćnjem duelu Liga kupa protiv Millwalla 15-godišnji Elliott je dobio priliku od menadžera Slaviše Jokanovića da zaigra, a prethodno je tokom dana imao školski ispit, javljaju britanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Reprezentativac Engleske do 15 godina ušao je u igru u 81. minuti umjesto Floyda Ayitea. Inače, Fulham je bio siguran i rezultatom 3:1 savladao domaći sastav te se plasirao u četvrto kolo Liga kupa.

- Kvalitetno se kretao s loptom i pokazao je veliku brzinu. Vjerujemo da će njegova budućnost biti sjajna. Mora biti u školi u srijedu ujutru. Imao je neke ispite u školi u utorak. Nije znao da će igrati, jer nisam želio da ga upadne u nevolju. Dao sam mu priliku da testira svoje kvalitet na ovom nivou - kazao je Jokanović za britanske medije.

Elliott, koji je za Fulham debitovao sa 15 godina i 174 dana, još uvijek je premlad da bi potpisao profesionalni ugovor sa Fulhamom. No, Jokanović ga je tokom nedavne reprezentativne pauze poveo na mini pripreme prvog tima u Španiji.

Elliott je postao prvi 15-godišnjak koji je zaigrao za Fulham. Prethodni rekorder bio je Matthew Briggs, koji je 2007. debitovao sa 16 godina i 65 dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.