open-navfaktor-logo
search
Akcija Windmolen
FUP: Uhapšena jedna osoba, u autu mu pronašli drogu u vrijednosti više od 300.000 KM
Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine u subotu, 12. februara, proveli su operativnu akciju "Windmolen" na području Zeničko-dobojskog kantona, u okviru koje su uhapsili osobu inicijala D. Š. (1995) koja se sumnjiči da je vršila neovlašteni promet opojnih droga.
14.02.2022. u 09:21
get url
text

- Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine policijski službenici Federalne uprave policije su izvršili pretres motornog vozila, koje je zaustavljeno uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, te je tom prilikom pronađeno 16 paketa bijele materije težine oko 15,5 kilograma koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin i jedna PVC vreća sa više stotina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu MDMA, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku. Osoba se sumnjiči da je drogu transportovala iz Evropske unije u Federaciju Bosne i Hercegovine s ciljem distribucije na ilegalnom tržištu. Ulična vrijednost pronađene droge je veća od 300.000 KM – naveli su iz FUP-a.

Prilikom provođenja akcije korišteni su i policijski psi Federalne uprave policije.

Uhapšeni je nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku predat u nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Iz Tužilaštva je saopćeno da je 15,5 kilograma droge pronađeno u spremniku za gorivo.

- Postupajući tužilac je nakon ispitivanja osumnjičenog, prema Sudu BiH uputio prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana. Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, nastavlja istragu u ovom predmetu međunarodnog krijumčarenja narkotika - saopćili su.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.