open-navfaktor-logo
search
Meksiko
Gradonačelnik nije ispunio predizborno obećanje, pa ga svezali za kamion i vukli po ulici
Jorge Luis Escadon Hernandez je gradonačelnik koji nije ispunio obećanje i popravio lokalne ceste, pa je lokalno stanovništvo odlučilo da ga kazni na svoj način
09.10.2019. u 21:40
get url
text
Meksiko, gradonačelnika zakačili za kamion
Meksiko, gradonačelnika zakačili za kamion

Nakon što Jorge Luis Escandon Hernandez nije ispunio predizborno obećanje da će popraviti lokalne ceste, lokalno stanovništvo ga je izvuklo iz ureda, svezalo i vuklo kamionom po prašnjavim ulicama.

Šokantne scene snimljene su u Meksiku! Na jugu države lokalno stanovništvo je napalo gradonačelnika Jorgea Luisa Escandóna Hernándeza. Svezali ga za kamion i vukli lokalnim ulicama.

Dogodilo se to u naselju Santa Rita u saveznoj državi Chiapas. Stanovnici su izvukli gradonačelnika iz ureda, svezali mu ruke špagom, a potom zavezali za manji kamion koji je čekao na ulici. Tako privezanog su ga vukli ulicama Santa Rite.

BBC javlja kako je na desetke policajaca pokušavalo zaustaviti kamion, a u obračunu s policijom, stradalo je nekoliko osoba. Gradonačelnik nije pretrpio teže ozljede.

Bio je ovo drugi napad na gradonačelnika, a lokalci su ljutiti jer nije ispunio svoje predizborno obećanje da će popraviti lokalnu cestu. Zbog napada je uhapšeno 11 osoba, a gradonačelnik je najavio tužbu zbog otmice i pokušaja ubistva.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.