open-navfaktor-logo
search
Ostaje iza brave
Hindić-Bošnjaković na pregledu u bolnici, upitna operacija
Sunita je bježeći s mjesta zločina skočila sa zida kraj motela u rijeku Bunu, te zadobila lomove kostiju oba stopala i pete
10.10.2019. u 13:38
get url
text

Sunita Hindić-Bošnjaković (21), koja je osumnjičena da je ubila mostarskog ugostitelja Ninu Ivankovića, jutros je pod jakom policijskom pratnjom dovedena na kontrolni pregled u Kantonalnu bolnicu "Dr. Safet Mujić", zbog povreda zadobijenih u bijegu.

- Na kontrolnom pregledu zamijenjen je gips, imobilizacija. Zakazana je i nova kontrola. Nije još utvrđeno hoće li operativni zahvat biti potreban ili ne - rečeno je iz kancelarije direktora Kantonalne bolnice "Dr. Safet Mujić".

Podsjetimo, Sunita je bježeći s mjesta zločina skočila sa zida kraj motela u rijeku Bunu, te zadobila lomove kostiju oba stopala i pete.

Podsjetimo, Ivanković, vlasnik "Vile Ivanković", ubijen je u petak ujutro iz vatrenog oružja u tom objektu.

MUP HNK nakon provedene istrage raspisao je potjernicu za Hindić-Bošnjaković, a ona se oko 20 sati istu noć predala policajcima u mjestu Turbe kod Travnika.

Na prijedlog Tužilaštva ZHK određen joj je jednomjesečni pritvor, a kako je danas saopćeno iz te pravosudne institucije, Sud je odbio žalbu koju je njena braniteljica Nada Dalipagić izjavila na tu odluku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.