Otvorio dušu

Ispovijest fudbalske zvijezde: Imao sam pare, živio kao kralj, bio sam idiot

Objavljeno: 11.09.2019. u 21:18

Ovaj 32-godišnjak vratio se u Italiju i pridružio se Fiorentini

Boateng i Ribery zajedno u Fiorentini

FOTO: instagram

Kevin- Prince Boateng, fudbaler rođen u Njemačkoj, a koji je u seniorskom fudbalu branio boje Gane, nedavno je potpisao za 12. klub u karijeri.

Ovaj 32-godišnjak vratio se u Italiju i pridružio se Fiorentini.

Boateng je u Firenzu stigao iz Barcelone, gdje je boravio na posudbi. Riječ je o igraču koji nikada nije u potpunosti iskoristio svoj potencijal. O razlozima je govorio u razgovoru za italijansku Repubblicu.

- Bio sam idiot. Nisam gledao na fudbal kao na posao - rekao je Boateng i dodao:

- Trenirao sam minimalno. Tačno onoliko koliko sam morao. Zadnji sam dolazio i prvi odlazio i vrijeme provodio s društvom. Imao sam pare, živio kao kralj. Teretanu nisam vidio. To ti kasnije utječe na karijeru -svjestan je Boateng.

Igrao je solidno u Las Palmasu, Eintrachtu, Sassuolu, danas je u Fiorentini. Rado se sjeti starih vremena na Otoku...

- Kupio sam tri automobila isti dan dok sam bio u Tottenhamu. Lamborghini, Hummer i Cadilac. Nisam igrao, imao sam porodične probleme i tražio sam sreću u materijalnim stvarima. Auto te usreći na sedam dana pa bih ja uzeo za tri - otkrio je.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije