open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Istraga ubistva na Dobrinji: Zatražen pritvor za Senada Basarića
Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti 
20.09.2019. u 15:45
get url
text

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu zatražilo je od sarajevskog Kantonalnog suda da odredi pritvor za Senada Basarića, osumnjičenog da je u njenom stanu na Dobrinji ubio službenicu Granične policije BiH Irmu Forić.

Informaciju je potvrdila Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

- Postupajući tužilac, nakon ispitivanja osumnjičenog, predložio je Kantonalnom sudu da osumnjičenom Senadu Basariću odredi jednomjesečni pritvor. Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti - kazala je Bavčić.

Basarić je uhapšen jučer ujutro ispred stana u kojem je dan ranije pronađeno tijelo Irme Forić, za koju se sumnja da u je on usmrtio udarcima tupim predmetom.

Tijelo su pronašli članovi njene porodice, nakon što je dva dana nisu mogli dobiti na telefon. 

Na tijelu su bile vidne povrede u predjelu vrata i ispod uha, zbog čega se posumnjalo u nasilnu smrt.

Basarić se u policiji branio tvrdeći da je Irma stradala nesretnim slučajem, odnosno da se okliznula i pala na dasku za sječenje mesa, a da on slučaj nije prijavio iz straha.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.