open-navfaktor-logo
search
Stravičan slučaj
Italijan zadavio svoju djevojku doktoricu jer je vjerovao da mu je prenijela koronavirus
Medicinskih tehničar iz Italije zadavio je svoju djevojku doktoricu. Policiji je rekao da ju je ubio jer mu je prenijela koronavirus.
02.04.2020. u 11:14
get url
text
Antonio De Pace i Lorena Quaranta
Antonio De Pace i Lorena Quaranta

Lorena Quaranta (27) pronađena je mrtva nakon što je policiju pozvao njen momak Antonio De Pace, tvrdeći kako ju je ubio. Oboje su radili u Messini na Siciliji, ali su premješteni kako bi pomagali u suzbijanju širenja pandemije koronavirusa.

De Pace (28) je pozvao policiju kako bi im rekao da je ubio svoju partnericu. Policija je zatim pozvala hitnu pomoć jer su zatekli De Pacea u stanu na podu sa prerezanim venama.

Spašavale su ga Lorenine kolege u bolnici, a zapanjeni policajci kažu da im je tada rekao da ju je ubio jer mu je prenijela koronavirus. Rani pokazatelji sinoćnjeg testiranja ukazuju na to da ni on ni njegova djevojka nisu imali virus.

Lorena je samo nekoliko dana prije svoje tragične smrti objavila informaciju kako je 41 talijanski doktor preminuo tokom pandemije.

Pozivajući se na medijski izvještaj o smrtnim slučajevima koji su zahvatili Italiju zbog nedostatka zaštitne opreme, ona je situaciju nazvala "neprihvatljivom".

- Sada više nego ikad trebamo pokazati odgovornost i ljubav prema životu. Morate pokazati poštovanje prema sebi, svojim porodicama i zemlji. Morate razmišljati i pamtiti one koji svoj život svakodnevno posvećuju brizi o našim bolesnima. Držimo se zajedno u kućama. Izbjegavajmo da nam sljedeći bolesnik postane voljena osoba ili mi sami – napisala je.

De Pace je prije samo nekoliko sedmica odao počast svojoj djevojci nakon što je stekla kvalifikaciju doktora.

- Da bismo postigli naše snove, moraš naporno raditi i ti si dokaz. Želim da nastaviš slijediti svoje snove, uvijek živjeti život kakav si oduvijek zamišljala. Čestitam sjajnom diplomiranom doktoru – napisao je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.