U razgovoru sa reporterom Anadolu Agency (AA), nekadašnji visoki funkcioner Fudbalskog saveza Srbije (FSS) vjeruje da su njegovi Rođeni na dobrom putu da postanu stabilan član Premijer lige Bosne i Hercegovine i vrate sjaj iz vremena kada su bili u samom vrhu jugoslovenskog fudbala.

- Velež se poslije tri godine vratio na veliku scenu i meni je izuzetno drago jer je riječ o klubu koji predstavlja simbol jednog vremena. Uvijek se u Mostaru igrao lijep fudbal, bez obzira na ime protivnika i na trenutnu situaciju na tabeli. Velež je tri puta bio nadomak titule prvaka Jugoslavije, dva puta je osvajao pehar Maršala Tita i jednom čak dogurao do četvrtfinala Kupa UEFA. To su slike koje ne blijede i koje, sa druge strane, obavezuju da se klub u najkraćem mogućem roku vrati na staze stare slave - rekao je Ćurković.

Ćurković je ponosan na period proveden u Mostaru i drago mu je što se bivši asovi vraćaju na mjesto uspjeha, pokušavajući da podignu Velež na noge i da mu ubrizgaju preko potrebnu energiju za pohod ka vrhu bosanskohercegovačkog fudbala.

- Velika je stvar za Mostar što ponovo ima dva kluba u elitnom rangu takmičenja. Zrinjski i Velež su ponos grada i zaslužuju da igraju protiv najjačih ekipa u Premijer ligi BiH. Vratio se i Borac tamo gdje mu je mjesto, bio sam ovih dana u Banjoj Luci i vidim da ponovo vlada ona prava fudbalska groznica. Veliko je zadovoljstvo pratiti Premijer ligu Bosne i Hercegovine ove sezone jer ima nekoliko kandidata za titulu. Vjerujem da će neizvjesnost potrajati do posljednjeg kola - istakao je Ćurković.