Prema informacijama iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, postupajući tužilac od bihaćkom Kantonalnom sudu predložio je da Ukrajincima odredi pritvor zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo računalne prijevare, te postojanja pritvorskih razloga – opasnosti od bjekstva, utjecaja na svjedoke i saučesnike, kao i od ponavljanja krivičnog djela.

- Kantonalni sud u Bihaću je svojim rješenjem od 3. februara odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenima, pritom cijeneći da postoji samo opasnost od bjekstva, a ne i druga dva predložena pritvorska razloga. Zbog navedenog će Kantonalno tužilaštvo USK izjaviti žalbu Krivičnom vijeću Kantonalnog suda u Bihaću - navodi se u saopćenju Tužilaštva USK.

Kako smo ranije pisali, sve se odigralo prekjučer u popodnevnim satima u tržnom centru Bingo u ulici Žrtava srebreničkog genocida u Bihaću.

Dvojac je, na način koji je predmet istrage, uspio hakovati bankomat, a onda iz njega ukrasti spomenutu sumu novca.

Prilikom pokušaja da pobjegnu s ukradenim novcem, zaustavili su ih radnici osiguranja, te je pozvana policija, koja ih je uhapsila nedaleko od mjesta počinjenja krivičnog djela.