open-navfaktor-logo
search
Cazin
Izgorjela kuća u Krajini, vlasnik tvrdi da su migranti podmetnuli požar
Pripadnici MUP - a USK-a odmah su izašli na mjesto događaja te je požar lokalizovan i ugašen a obavljen je i uviđaj na požarištu
24.11.2018. u 20:38
get url
text
get url
text

Pripadnicima MUP-a USK rano jutros, oko šest sati, prijavljeno je da gori napuštena kuća u Cazinu te da su požar u kući najvjerovatnije podmetnuli migranti.

Snimak požara kruži društvenim mrežama, a prema navodima autora snimka, koji je i prijavio požar, kuću su zapalili upravo migranti koji su u kući svakodnevno boravili.

{$galerijaFotografija}

Pripadnici MUP-a USK-a odmah su izašli na mjesto događaja te je požar lokalizovan i ugašen a obavljen je i uviđaj na požarištu.

- Vlasnik kuće je prijavio požar i rekao je da je prije nekoliko dana u toj kući zatekao migrante ali da sinoć, oko ponoći, tu nikoga nije bilo. Jutros su zatkeli kuću u plamenu.  Kuća je inače napuštena od 2006, a nakon što su prijašnji vlasnici kuće preminuli. O tome da li je požar podmetnut i ako jeste ko je to učinio za sada ne možemo govoriti, istraga je u toku - kazala je za Faktor Snežana Galić, galsnogovornica MUP-a USK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.