open-navfaktor-logo
search
Inspirirajuća priča
Izgubila je 110 kilograma i postala svjetska prvakinja u mršanju
Prije pet godina cijeli svijet joj se srušio kada joj je ljekar rekao da mora smršati, u suprotnom ne ostaje joj ni godina života
07.11.2018. u 18:40
get url
text

Maxine Wren (39) iz Velike Britanije od rođenja se borila s viškom kilograma zbog poremećaja s kojim je rođena. Utjehu je pronalazila u hrani, pokušavala više puta smršati s raznim dijetama, ali bezuspješno. Prije pet godina cijeli svijet joj se srušio kada joj je ljekar rekao da mora smršati, u suprotnom ne ostaje joj ni godina života.

Nakon razmišljanja odbila je ugradnju želučane premosnice i odlučila promijeniti režim prehrane.

Danas je mršavija 110 kilograma, nosi 13 brojeva manju odjeću i proglašena je svjetskom prvakinjom u mršanju.

Zbog viška kilograma imala je problema s astmom. Nije imala dovoljno energije, a pogoršali su joj se simptomi policističnih jajnika.Shvatila je da nešto mora promijeniti i 2013. godine je počela s dijetom.

- To mi je bila zadnja prilika. Upisala sam se na grupu za podršku mršanju, svi su bili prijateljski nastrojeni i nisam se morala ni o čemu brinuti. U prvoj sedmici sam izgubila skoro šest kilograma i konačno ugledala svjetlo na kraju tunela.To zapravo nije dijeta, jer ne postoje namirnice koje ne smijete konzumirati i nema potrebe da budete gladni. Naučila sam kako zdravo birati i danas mogu čak i jesti vani ako to poželim - rekla je Wren.

U augustu 2016. godine se udala u haljini veličine 38 i kaže da su se tada ostvarili njeni snovi.

- Nadam se da ću dokazati da ne postoji količina kilograma koje je nemoguće izgubiti. Sve je moguće promijeniti. Više se ne skrivam - poručila je

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.