open-navfaktor-logo
search
Novo na tržištu
Jedinstvena platforma: Brzo i sigurno plaćanje mobitelom
Djelatnost novoosnovane kompanije je izgradnja i implementacija jedinstvene platforme OPA koja će pravnim i fizičkim osobama omogućiti povezivanje za elektronsko plaćanje, roba, usluga, režijskih računa, kao i slanje novca i drugim korisnicima i to sve mobitelom
05.12.2019. u 13:25
get url
text

U Sarajevu je predstavljena nova kompanija ESP BH čiji su osnivači BH Telecom, Raiffeisen banka, Comtrade i QSS.

Djelatnost novoosnovane kompanije je izgradnja i implementacija jedinstvene platforme OPA koja će pravnim i fizičkim osobama omogućiti povezivanje za elektronsko plaćanje, roba, usluga, režijskih računa, kao i slanje novca i drugim korisnicima i to sve mobitelom.

OPA (Online Payment Platform) je inovacijska platforma za plaćanje i predstavlja iskorak na nintech tržištu Bosne i Hercegovine. OPA povezuje korisnike i trgovce u tržišnom  lancu, stvarajući kompletno okruženje za mobilna plaćanja koje rezultira bogatim iskustvom i visokim stepenom zadovoljstva krajnjeg kupca, kroz uvođenje servisa plaćanja, rečeno je na press konferenciji prilikom prestavljanja ESP BH.

- Naziv kompanije ESP jer skraćenica od ekosistem plaćanja. Naš ekosistem plaćanja uspostavljen je kao inovativno i cjelovito rješenje i cilj je da krajnjim korisnicima i fizičkim osobama omogući brzo i sigurno korištenje OPA mobilne aplikacije. OPA platforma će krajem naredne godine imati u sistemu osim Raiffeisen i druge komercijalne banke – kazao je Bakir Ćelosmanović, direktor kompanije ESP BH.

OPA aplikacija dostupna je na Google Play i App Store i omogućava sigurno plaćanje računa skeniranjem QR koda mobilnim telefonom. Download, korištenje aplikacije, prijenos sredstava između korisnika aplikacije, te plaćanja kod trgovaca koji koriste OPA sistem je besplatno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.