open-navfaktor-logo
search
UFC 246
Kakva će to borba biti: McGregor i Cerrone u okršaj ulaze s identičnom kilažom
McGregoru će ovo biti prva borba od oktobra 2018. godine i UFC 229 priredbe na kojoj ga je porazio aktuelni prvak Khabib Nurmagomedov
18.01.2020. u 09:45
get url
text

Glavne zvijezde UFC 246 priredbe svladale su i posljednju prepreku uoči spektakla koji će se u noći sa subote na nedjelju održati u Las Vegasu. Conor McGregor (21-4) i Donald Cerrone (36-13-0-1 nc) pojavili su se na u petak održanom na vaganju s identičnom kilažom!

Iako se prema McGregorovim najavama s početka sedmice moglo zaključiti da će Irac biti ispod granice velter kategorije, to ipak nije bio slučaj. Vaga je kod bivšeg dvostrukog UFC-ovog prvaka, ali i njegovog protivnika, pokazala tačno 77 kilograma (170 lb).

Cerrone je, spomenimo, bio prvi od svih učesnika eventa koji se pojavio na ovom vaganju. Problema, dakle, niti kod njega, niti kod Conora nije bilo.

McGregoru će ovo biti prva borba od oktobra 2018. godine i UFC 229 priredbe na kojoj ga je porazio aktuelni prvak Khabib Nurmagomedov.

S druge strane, Cerrone je bio itekako aktivan te je tokom prošle godine imao čak četiri nastupa s polovičnim uspjehom (2-2). Sva četiri odradio je u lakoj kategoriji, a poražen je u posljednja dva (Ferguson i Gaethje).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.