open-navfaktor-logo
search
Mostar
Kandidati SDA se na trgu Musala družili s građanima
Na ovaj potez su se odlučili kako bi se otvorio još jedan kanal komunikacije s biračima
24.09.2018. u 17:01
get url
text
Mostar, SDA, druženje s građanima
Mostar, SDA, druženje s građanima

Kandidati Stranke demokratske akcije upriličili su druženje s građanima Mostara na trgu Musala. Na ovaj potez su se odlučili zbog velikog odziva na tribine i skupove u organizaciji SDA, te da se otvori još jedan kanal komunikacije s biračima.

Šerifa Špagu, nosioca liste za Skupštinu HNK, zatičemo u društvu slučajnih prolaznicima.

- Prezentiramo našu platformu za naredne izbore i sa građanima razgovaramo o svim pitanjima koja oni smatraju bitnim i koja bi u narednom periodu trebala biti tretirana kroz rad organa kako u zakonodavnoj, tako i izvršnoj vlasti - rekao je Špago.

Cilj druženja, pored predstavljanja kandidata i izbornih platformi SDA građanima grada Mostara, jeste i poruka da su kadrovi Stranke demokratske akcije uvijek dostupni svim građanima.

- Ovo je poruka koja treba da pokazuje našu snagu, da pokaže naš dosadašnji rad, te da je ono što smo radili bilo u interesu naroda i ove zajednice. Zajedno smo s narodom, nemamo se čega stidjeti, a narod je s nama. Mi smo snaga naroda, nadamo se da ćemo pobijediti i da ćemo i poslije izbora nastaviti ovako druženje u gradu Mostaru - istakao je predsjednik Gradskog odbora SDA i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Salem Marić.

Kandidati su bili otvoreni za pitanja i sugestije građana.

- Ovdje smo kako bi građani vidjeli da nemamo zbog čega da se stidimo. Možemo svijetla obraza odgovoriti na sva pitanja i, naravno, da dobijemo njihovu podršku na predstojećim izborima - poručila je Elvira Dilberović, ministrica Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, te kandidatkinja za Predstavnički dom Parlamenta FBiH.

Pored aktivnosti na info pultu, kadrovi SDA za nadolazeće izbore poručili su da stoje na raspolaganju građanima za sva pitanja, sugestije i razgovor, ne samo danas, nego svakog dana.

- Pozivamo građane da se slobodno obrate u naše prostorije ili ovdje, na našim info pultovima. Otvoreni smo za sve sugestije, pitanja, razgovor i da pokažemo snagu naroda skupa - naglasio je Adil Šuta, kandidat SDA za Parlamentarnu skupštinu BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.