Kćerke Amera Jerlagića, kandidata Stranke za BiH za člana Predsjedništva BiH, napadnute su u subotu u Sarajevu dok su dijelile predizborni materijal. Jerlagićevim kćerkama Asji i Nejri tom prilikom je oštećen i automobil (hauba i far) u kojem su dovezle propagandni materijal.

- Da je predizborna kampanja blago rečeno nekorektna, poznato je svim učesnicima u ovim izborima. Međutim, uz nekorektnost pojavljuju se i drugi oblici bojkotiranja pojedinih kampanja – od cijepanja i šaranja plakata protivnika do fizičkog zastrašivanja volontera pojedinih stranaka - saopćeno je iz Stranke za BiH.

Iz ove stranke ističu da je riječ o zastrašivanju njihovih volontera na području Kantona Sarajevo.

- Ovaj nemio događaj ne bi bio ništa neobičan za ovu kampanju da nije riječ o kćerkama jednog od kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Amera Jerlagića, koje su ciljano izabrane za zastrašivanje, jedine od više od 1.000 volontera Stranke za BiH koji se nalaze na području Kantona Sarajevo. Ipak, ovaj nemio događaj nije zastrašio Asju i Nejru, kao ni ratni vihor nadkapetana Armije BiH Amera Jerlagića, koje su subotu u potpunosti iskoristile da daju svoj doprinos kampanji Stranke za Bosnu I Hercegovinu kao i kampanji svoga oca - naveli su iz Stranke za BiH.