open-navfaktor-logo
search
O sigurnosnoj situaciji
Kerla o ratu u Ukrajini: Ko može garantovati da nam ovo nije zadnja sjednica Skupštine KS
Ko nam garantuje da ovo neće biti zadnja sjednica Skupštine KS u ovom sastavu, pitala je zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bibija Kerla, a njeno pitanje odnosilo se na sigurnosnu situaciju i ratno stanje u Ukrajini.
15.03.2022. u 13:03
get url
text

- U ime stanovnika pitam Vladu Kantona Sarajevo kakva je trenutna situacija što se tiče sigurnosti u Kantonu Sarajevo i cijeloj zemlji. Hoće li doći do oružanih sukoba i šta smo sve preduzeli da osiguramo stanovništvo u slučaju da nam se ponovi 1992. godina – pitala je Kerla.

VEZANI TEKST - Katica : Za nabavku helikoptera nešto više od 17 miliona KM, formirali 13-članu komisiju

U obrazloženju svog pitanja Kerla je kazala da je cjelokupna situacija u svijetu "toliko zategnuta da je pitanje kada će doći do eskalacije sukoba u našoj zemlji".

- Šta smo mi poduzeli da zaštitimo naše stanovništvo u slučaju da se rat iz Ukrajine prenese na Balkan a time i u našu zemlju. Mi danas raspravljamo o 30 tačaka dnevnog reda 49 sjednice Skupštine KS a ne vidim ni jednu tačku koja govori o ovoj temi. Želim da se danas otvoreno stanovnicima KS a time i cijeloj BiH pošalje poruka mir ili priprema za rat. Koliko znam prije mjesec dana sportisti iz Ukrajine bili su na olimpijskim igrama u Kini, Olimpijada se završila a sportisti se sa sportskih borilišta preselili na ratna borilišta. Ko nam garantuje da ovo neće biti zadnja sjednica Skupštine KS u ovom sastavu – pitala je Kerla.

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica tvrdi da u političko-sigurnosnom kontekstu ne postoje operativna saznanja o bilo kakvoj vrsti ugrožavanja sigurnosti građana. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.