open-navfaktor-logo
search
Uhapšen u Modriči
Kladio se na veresiju, pa pobjegao neplativši
Nezvanično saznajemo da mu je radnica "otkucala" sedam tiketa koje je uzeo uz obećanje da će 2.100 maraka koliko koštaju tiketi platiti po završetku utakmice
21.01.2020. u 17:41
get url
text

Modrička policija uhapsila je državljanina Srbije Ivana Stančetića (44) iz Bogatića na osnovu raspisane potrage Policijske uprave Prijedor zbog sumnje da je prevario radnicu kladionice u Bosanskom Novom, kojoj nije platio tikete vrijedne 2.100 maraka.

On je osumnjičen za krivično djelo prevara i predat je na dalje postupanje policijskim službenicima Policijske stanice Bosanski Novi.

- Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni tokom vikenda u sportskoj kladionici u Bosanskom Novom nakon više uplata tiketa i isplate dobitaka doveo u zabludu radnicu kladionice da sačini više tiketa u novčanom iznosu od 2.100 KM, koje će naknadno uplatiti, a što je i učinila - navodi se iz PU Prijedor.

Nakon toga osumnjičeni je iskoristio nepažnju radnice te napustio objekat sportske kladionice, ne uplativši navedeni novčani iznos.

Nezvanično saznajemo da mu je radnica "otkucala" sedam tiketa koje je uzeo uz obećanje da će 2.100 maraka koliko koštaju tiketi platiti po završetku utakmice.

Osim ove prevare, tokom kriminalističke obrade policija je utvrdila i druge njegove prevare na gotovo identičan način, što je učinio u Banja Luci i Bijeljini tokom decembra 2019. i januara 2020. godine.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.