open-navfaktor-logo
search
Oglasili se iz policije
Ko su članovi crnogorskog podzemlja koji su jučer pohapšeni na Jahorini
Nekoliko visokopozicioniranih članova crnogorskog kriminalnog klana uhapšeno je jučer popodne na Jahorini u jednom luksuznom hotelu.
11.02.2021. u 11:41
get url
text

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo potvrđeno je da su jučer oko 15.50 sati uhapsili su M. K., F. R. i B. S., svi državljani Republike Crne Gore.

- Navedene osobe lišene su slobode zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija - naveli su iz PU Istočno Sarajevo.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izvršeni su pretresi osumnjičenih, vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smješteni.

Iz policije nisu izlazili s informacijom šta je eventualno pronađeno u pretresima, budući da su te aktivnosti još u toku.

Kako nam je nezvanično potvrđeno iz policijskih izvora, uhapšeni su Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća.

Kako javljaju Novosti, uhapšeni na Jahorini pripadaju tzv. škaljarskom kriminalnom klanu, zbgo čega istražitelji ispituju da li su oni pratili Tamaru Zvicer, (suprugu jednog od vođa suprotstavljenog kavačkog klana), koja je sa porodicom i prijateljima istovremeno boravila u jednom od najluksuznijih hotela na Jahorini.

Prema pisanju crnogorskih medija, uhapšeni Filip Roganović povezuje se s Ristom Miljanovićem, visokopozicioniranim članom tzv. škaljarskog klana koji je nestao. Kako se nezvanično saznaje, Miljanović je bio šef Roganoviću.

Boban Sjekloća sestrić je ubijenog Gorana Radomana.

Upravo je ubistvom Radomana 2015. godine otpočeo rat crnogorskih kriminalnih klanova koji traje i danas.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.