Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović izjavio je danas na konferenciji za medije da pregovori o formiranju vlasti u Kantonu Sarajevo još nisu počeli, te da ova stranka neće ulaziti u matematičke koalicije.

Prema Kojovićevim riječima, na proteklim Općim izborima Naša stranka ostvarila je najbolji rezultat od svog osnivanja, svoje rezultate je poboljšala za 200 do 250 posto i bit će parlamentarna na svim nivoima vlasti.

- Mi jesmo jako zainteresirani za formiranje vlasti bez SDA gdje je god to moguće. Pred nama su važne i teške odluke. Ne znam kakva će biti odluka organa Naše stranke, ali ona će biti isključivo u interesu građana Kantona Sarajevo - kazao je Kojović.

On je naglasio da u razgovorima sa budućim  koalicionim partnerima tema neće biti "izborni plijen".

- Zalažemo se za potpunu depolitizaciju preduzeća. Nismo se borili da ovladamo ovim sistemom već da ga mijenjamo. Nećemo ulaziti ni u kakve matematičke koalicije. Nećemo razgovarati o tome ko će biti premijer, a ko ministri. Mi imamo spremne zakone koji trebaju biti usvojeni. Tek tada ćemo razgovarati o ljudima koji trebaju preuzeti odgovornost. U slučaju da ti ljudi ne izvršavaju obaveze potrebnom dinamikom, trebaju se povući – rekao je Kojović.