open-navfaktor-logo
search
Preživio pukom srećom
Konjic: Uhapšeno šest muškaraca koji su brutalno pretukli i iživljavali se nad 20-godišnjakom
Šest osoba je uhapšeno i ispitano u PU Konjic nakon brutalnog premlaćivanja i bacanja u provaliju Eldina B. (20) iz Mostara, potvrđeno je za Faktor u Tužilaštvu HNK.
22.09.2020. u 11:40
get url
text

Incident se dogodio 14. septembra u mjestu Bukovlje, općina Konjic, gdje je Eldin B. zadobio višestruke povrede, te je, kako se navodi, preživio samo pukom srećom. Po nalogu dežurnog tužioca na mjestu događaja je obavljen uviđaj.

Područno tužilaštvo Konjic je od SKB Mostar zatražilo ljekarsku dokumentaciju o vrsti i težini povreda pretučenog Eldina B. On je, kako su naveli iz Tužilaštva HNK, otpušten iz bolnice i dao je svoj iskaz istražiocima u PU Konjic. Policajci iz Konjica po nalogu kantonalnog tužioca nastavljaju raditi na utvrđivanju svih okolnosti u vezi s ovim događajem.

Kako se navodi, Eldina B. su u mjestu Bukovlje napadači presreli i izudarali "na mrtvo ime", te ga potom bacili u potok, dok je navodno jedan od njih i urinirao po njemu. Navodno su napadači i pretučeni momak u rodbinskim vezama, a kao motiv ovog brutalnog napada se spominje međusobna netrpeljivost.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.