Srijeda, 04.08.2021.
FOTO: A. BEČIĆ ŠUTA

Krali mješalicu i upucali policajca, bivšeg fudbalera Veleža

U pucnjavi koja se noćas, dva sata poslije ponoći, dogodila u mostarskom naselju "Dolina sunca", ranjen je mladi policajac Đenan Hubana (25), saznaje Faktor

On je u vatrenom okršaju s kriminalcima, za kojima se još traga, zadobio teže povrede lakatnog zgloba, a kako saznajemo trenutno je na operaciji u Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić". Iako su u pitanju teške povrede, mladi policajac nije životno ugrožen.

Kako smo saznali na mjestu gdje se sve odigralo, Hubana i njegove kolege napadnute su prilikom pokušaja sprečavanja teške krađe. Patrola policije je, naime, nakon dojave građana, pokušala službenim vozilom onemogućiti bijeg kradljivcima, koji su pokušali ukrasti mješalicu za beton.

Četiri nepoznata maskirana muškarca su prethodno pokušala mješaliicu zakačiti za svoj automobil, ai im to nije pošlo za rukom. Vidjevši policijsko vozilo, odmah su zapucali.

Maskirani napadač iz "audija" jednim metkom je iz pognutog položaja pogodio motor vozila, a potom se upravio i ispalio još jedan metak, koji je prošao pored vozača i suvozača i pogodio policajca na zadnjem sjedištu.

Zatim su se velikom brzinom udaljili s mjesta događaja.

Iako je odmah potom na mjesto okršaja stiglo više policijskih patrola, koje su blokirale uži i širi dio terena, te je pokrenuta opsežna potraga za osumnjičenima, ipak su uspjeli pobjeći i za njima se i dalje intenzivno traga.

Na mjestu pucnjave okončan je uviđaj, a policijsko vozilo je uklonjeno i prevezeno pred službene prostorije MUP-a, te će na njemu biti obavljena potrebna vještačenja.

Ranjeni policajac, zajedno sa još 79 mladića i djevojaka, prije samo sedam dana položio je zakletvu i stupio na dužnost policajca. 

Hubana je fudbaler, ponikao u mostarskom veležu, a nastupao je i za Lokomotivu, Igman, Orašje, Blagaj, Turbinu. 

Danas brani boje Bjelopoljca, koji se takmiči u drugoj ligi FBiH.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh