open-navfaktor-logo
search
Akcija "Labos"
Laboratorije za proizvodnju droge na Ilidži i u Ilijašu: Predložen pritvor Brajloviću i Poturkoviću
Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi boravkom osumnjičenih na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti
11.09.2019. u 12:05
get url
text

Postupajuća tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu predložila je sarajevskom Općinskom sudu određivanje jednomjesečnog pritvora Elvisu Brajloviću i Adisu Poturkoviću, koji su uhapšeni u akciji "Labos".

Ovu informaciju potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

- Pritvor je predložen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi boravkom osumnjičenih na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti - kazala je Bavčić.

Brajlović i Poturković sumnjiče se za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje upromet opojnih droga. 

Oni su uhapšeni u ponedjeljak, kada je policija na području Ilidže i Ilijaša pronašla dvije savremene laboratorije za proizvodnju droge, a tom prilikom je oduzeto 350 stabljika marihuane. 

- Napominjemo da se radi o najsavremenijim i najvećim laboratorijama i opremi za laboratorije koji su, do sada pronađeni na području Kantona Sarajevo, a čija vrijednost zajedno sa oduzetom opojnom drogom iznosi oko 250.000KM. Svojim djelovanjem policijski službenici su spriječili navedena lica u daljoj proizvodnji, prodaji i konzumiranju opojne droge - saopćeno je ranije iz MUP-a Kantona Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.