open-navfaktor-logo
search
Nebitna destinacija
Let za nigdje aviokompanije iz Australije rasprodan za 10 minuta
Aviokompanija Qantas iz Australije, svjesna koliko je pandemijska nemogućnost putovanja dosadila ljudima, došla je na zanimljivu ideju i ponudila je "let za nigdje", koji je prošle sedmice rasprodan za rekordnih 10 minuta.
26.09.2020. u 18:41
get url
text

Alan Joyce iz Qantasa izjavio je kako je ovo jedan od najbrže rasprodanih letova njihove kompanije u historiji, a pilot ovog avioprijevoznika je kazao kako je bio presretan što se opet vratio na svoje radno mjesto, te da je osjetio uzbuđenje svojih prvih letova i učenja vožnje.

"Let za nigdje" podrazumijeva let na relaciji Sydney – Sydney, a karte za njega su koštale između 787 i 3.787 australskih dolara, ovisno o klasi putovanja. Putnici, razumljivo, nisu trebali nositi prtljag, osim ako nekome i to nedostaje.

U Qantasu su zaista doslovno shvatili poslovicu: "nije stvar u destinaciji, već u putovanju", te su svojim putnicima omogućili panoramski let avionom u trajanju od 7 sati. Iz zraka se mogu vidjeti neke od najljepših australskih atrakcija, a ni u kabini neće biti dosadno jer putnike dočekuje gost iznenađenja.

Ovakva vrsta leta sigurno je novi trend, a njega se prvi ove godine dosjetio Tajvan sa svojim avionom Hello Kitty koji vodi nigdje. Svijet je ostao iznenađen brzinom kojom su ljudi platili putovanje nigdje. Na društvenim mrežama neki su komentirali kako bi bili voljni platiti takvo putovanje kako bi, između ostalog, pomogli i domaćim avioprijevoznicima.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.