open-navfaktor-logo
search
Sumanute rasprave
Ludilo na ruskoj državnoj televiziji se nastavlja: Samo jedan Amerikanac mora ostati živ, a to je...
Voditelj Fox Newsa Tucker Carlson "jedini je Amerikanac" kojeg ne bi trebali ubiti, poručeno je tokom još jedne u nizu sumanute rasprave na ruskoj državnoj televiziji.  
24.01.2023. u 17:28
get url
text

Ruski političari i medijske osobe obraćaju se javnosti putem državne televizije, koja je potpuno u službi Kremlja, kako bi se rugali i prijetili Zapadu zbog njegove umiješanosti u sukob u Ukrajini, često sugerirajući i upotrebu nuklearnog oružja kao mogući odgovor, objavio je Newsweek.

Ova tema je dominirala nedavnom raspravom na državnoj televiziji, u kojoj su analitičari govorili o tome kako Rusija treba da odgovori na podršku Bidenove administracije Ukrajini. Iznosili su ideje koje bi vjerovatno rezultirale smrću mnogih Amerikanaca, ali su naveli Carlsona kao jednog građanina kojeg Rusija neće ciljati. Snimak diskusije je u nedjelju prevela i objavila na Twitteru novinarka Julia Davis, koja redovno prati rusku državnu TV.

U podužem snimku, voditeljica Margarita Simonyan predstavlja mogućnost upotrebe nuklearnog oružja protiv SAD-a kao krajnji rezultat rata jer vjeruje da nijedna zemlja ne bi odustala od potencijalnog sukoba. Ona je priznala da će nuklearni rat vjerovatno dovesti do međusobnog uništenja, ali je upitala:

- Kome treba svijet ako Rusija nije u njemu? Ovo se može završiti samo neposrednom prijetnjom koja je izražena i predstavljena, prijetnjom nuklearnog sukoba - dodala je.

Drugi analitičari se nisu složili, dajući svoje ideje o tome kako se nositi sa Amerikom. Vladimir Solovjov je predložio udare na opremu koja se sprema da bude poslana u Ukrajinu, dok je politikolog Sergej Mihejev sugerirao da bi Rusija mogla ukloniti "desetine hiljada" američkih vojnika u pokušaju da okrenu američko javno mnijenje oko podrške Ukrajini.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.