open-navfaktor-logo
search
Žalba odbačena
Majci iz pakla 33 godine za ubistvo malenog Denisa
Chiari Pašić potvrđena je kazna od 33 godine zatvora za ubistvo sina, no obzirom da je riječ o dugotrajnoj kazni, ona ima pravo na još  jednu žalbu prije nego što kazna postane pravomoćna
25.09.2018. u 13:59
get url
text

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Puli, kojom su Chiara Pašić i 15-godišnjakinja proglašene krivima za ubistvo Chiarinog trogodišnjeg sina. Njihove žalbe, kao i onu Županijskog državnog odvjetništva u Puli, Vrhovni sud odbio je kao neosnovane, javlja Glas Istre.

Chiari Pašić potvrđena je kazna od 33 godine zatvora za ubistvo sina, no obzirom da je riječ o dugotrajnoj kazni, ona ima pravo na još  jednu žalbu prije nego što kazna postane pravomoćna.

Maloljetnica koja je pomogla u ubistvu pravomoćno je upućena u Odgojni zavod u kojem može ostati najduže tri godine, a svakih šest mjeseci će se preispitivati hoće li se ta mjera obustaviti ili zamijeniti nekom drugom.

Objema je izrečena mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana koji može trajati najduže dvije godine.

Chiara Pašić tereti se da je 23. maja 2017. godine uz pomoć maloljetne pomagačice jastukom ugušila vlastitog trogodišnjeg sina Denisa. Malenom Denisu stavile su jastuk preko lica i držale ga dok nije prestao disati.

Potom su tijelo ubijenog dječaka umotale u deku te ga u kolicima odvezle do mora. Tijelo su ostavile u plićaku da izgleda kao da se utopio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.