Bosna i Hercegovina je, prema konstataciji novinara Sportskih novosti, tradicionalni prostor za "shopping" uz Albaniju, Kosovo, Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru.

Jedan od najaktuelnijih fudbalera koji je rođen u Bosni i Hercegovini, a koji je preko 1. HNL stigao do dresa Glasgow Rangersa je Nikola Katić. Upravo je fudbalera iz Stoca otkrio Mladen Kliškinić.

- Bit će novih Katića, ali trebat će ih i klubovi prepoznati po tim manjim sredinama. Iz Čapljine je u Neretvu prešao 18-godišnji Josip Miličević. Nemojte se začuditi bude li on novi Katić - rekao je Kliškinić, te dodao:

- Tržište BiH je uvijek zanimljivo hrvatskim klubovima, ali igrače treba prepoznati u ranoj fazi, s 22-23 godine je već kasno. Međutim, neće se promjene na evropskom tržištu tako drastično osjetiti na lokalnom nivou. U regiji će cijene ići silaznom putanjom, ali ne tako drastično kako se očekuje.

Kliškinić je dao i još jednu zanimljiv odgovor, nakon novinarskog pitanja hoće li biti prilike da se "ugrabi" neki novi Edin Džeko za 50.000 eura.

- To je priča iz prošlosti. Jednom se tako dogodilo i ne očekujte reprizu. Za mlade igrače u BiH već ima "milion" zainteresiranih - kazao je on.