open-navfaktor-logo
search
Zatvor u Vojkovićima
Milan Matković i još nekoliko zatvorenika nastavili štrajk glađu, nakon 72 sata prebačeni u stacionar
Milan Matković, kao i još neke osobe koje su uhapšene po nalogu Tužilaštva BiH zbog trgovine narkoticima, a koje se trenutno nalaze u pritvoru u Državnom zatvoru u Vojkovićima, još štrajkuju glađu.
16.01.2023. u 13:05
get url
text

VEZANI TEKST - Faktor saznaje: Milan Matković u zatvoru u Vojkovićima zašio sebi usta, štrajkuje glađu zbog "povrede ljudskih prava"

Kontaktirali smo advokate Lejlu Čović i Jasmina Alikadića, koji zastupaju Milana Matkovića i ostale u ovom krivičnom predmetu, a koji su nam potvrdili ove navode.

- Oni su i dalje u štrajku glađu. Prošla su 72 sata kako su se odlučili na štrajk glađu. Kako su nam javili, Milan Matković i još nekoliko pritvorenika u istom predmetu prebačeni su u stacionar – kratko su nam rekli advokati Čović i Alikadić.

Podsjetimo, prvoosumnjičeni Milan Matković u pritvorskoj jedinici nanio je sebi tjelesne povrede na način da je sebi zašio usta. Ovakvim rigoroznim postupcima osumnjičeni iskazuju nezadovoljstvo i otpor prema, kako tvrde, "neviđenim pritiscima u postupku koji se vodi protiv njih".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.