Samit privrednika

Mišković najavio investiciju u Sarajevu od 160 miliona maraka

Objavljeno: 05.12.2019. u 09:01

U Sarajevu imamo prostor, očekujemo poziv tamošnjih vlasti da počnemo investiciju vrijednu 80 miliona eura, rekao je Mišković, bez preciziranja o kakvoj je investiciji riječ.

Predsjednik srbijanskog Delta Holdinga Miroslav Mišković najavio je jučer da će u Sarajevo investirati 80 miliona eura. On je govorio na Samitu privrednih lidera u regionu koji održan u Beogradu.

– U Sarajevu imamo prostor, očekujemo poziv tamošnjih vlasti da počnemo investiciju vrijednu 80 miliona eura – rekao je Mišković, bez preciziranja o kakvoj je investiciji riječ.

Podsjećamo da je srbijanski biznismen proljetos u Banjoj Luci, na otvorenju shopping centra Delta Planet, najavio otvaranje sličnog objekta u Sarajevu.

Mišković je tada kazao da je njegova kompanija Delta Holding u Sarajevu kupila šest hektara zemljišta, gdje planira graditi shopping centar. I tada je naveo da “očekuju poziv za početak gradnje” u Sarajevu. Delta Planet Banja Luka je, inače, najveći tržni centar u Bosni i Hercegovini.

BiznisInfo je ranije pisao da Mišković ima zemljište u sarajevskom naselju Stup, Njegova kompanija Delta Real Estate vlasnica je sarajevske firme Standard Nekretnine, čija je djelatnost gradnja stambenih i nestambenih objekata.

Ova kompanija lani nije imala prihoda niti poslovnih operacija, kao ni prethodnih godina, a imala je samo jednog zaposlenog. No, firma ima imovinu od skoro 10 miliona KM. Od toga je oko tri miliona KM vrijednost zemljišta i oko sedam miliona KM vrijednost investicijskih nekretnina, što se vidi iz finansijskog izvještaja za 2018. godinu.

U ovom trenutnku nije poznato da li Mišković misli na ovo ili neko drugo zemljište.

 

Izvor:   Biznisinfo

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije