open-navfaktor-logo
search
Potvrđena optužnica
Mostarac prijeteći nožem opljačkao prodavnicu, apoteku i četiri kladionice
Kantonalni sud u Mostaru potvrdio je optužnicu Kantzonalnog tužilaštva HNK Mostar protiv Zinedina Puce (1999) iz Mostara, zbog sumnje da je u razdoblju od 6. novembra do 1. decembra ove godine počinio šest razbojništava u gradu na Neretvi.
27.12.2021. u 16:27
get url
text

Kako je saopćilo Tužilaštvo, sumnjiči se da je opljačkao prodavnicu mješovite robe "Eso promet", dvije sportske kladionice "Bet Live", te sportsku kladionicu "Premier", "Sport Plus", te apoteku "Lupriv".

Prema optužnici, on je razbojništva počinio uz prijetnju da će direktno napasti na život i tijelo uposlenih radnica, te uz upotrebu opasnog oruđa-noža.

Optuženi se trenutno nalazi u pritvoru u KPZ-u Mostar i Tužilaštvo je Kantonalnom sudu uz optužnicu predložilo da mu se produži pritvor.

- Kantonalni sud je danas svojim rješenjem produžio pritvor optuženom i pritvor može trajati do okončanja krivičnog postupka, a najduže dvije godine, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će optuženik boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, a za to djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna - dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.