open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo HNK
Mostarcu koji je policajce napao sjekirom određen jednomjesečni pritvor
Jednomjesečni pritvor određen je Igoru Martinoviću zvanom Toza (1962.) iz Mostara koji je sjekirom napao policajce, a sumnjiči se da je počinio krivična djela "oštećenje tuđe stvari" i "napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti".
11.02.2022. u 17:32
get url
text
MUP TK: Istraga je u toku

Pritvor je određen na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i rješenjem Općinskog suda u Mostaru.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je 9. februara oko 21.30 sati u Mostaru, u Ulici fra Franje Miličevića br. 25, u stambenoj zgradi u kojoj živi, lovačkom sjekiricom-satarom i metalnom bejzbol palicom oštetio ulazna vrata stana vlasništvo Z. M. na šestom spratu i dvoja ulazna vrata koja vode na mansardu.

Nakon toga se, prilikom intervencije policijske patrole, policajcima J. J., N. H. i S. Ć. obraćao vulgarnim riječima i psovkama, prijeteći da će ih napasti i "pobiti", krećući se prema njima držeći u rukama lovačku sjekiricu-sataru i metalnu bejzbol palicu, da bi ga nakon toga policajci savladali i uhapsili.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Kantonalno tužilaštvo HNK, u saradnji sa PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.