open-navfaktor-logo
search
Amerikanka se organizirala
Možete li zamisliti da živite u stanu od 8 kvadratnih metara?
Poznata je činjenica da je život u New Yorku jako skup. Ne samo da se stanovi iznajmljuju po bezobrazno visokim cijenama, već je i sam standard života skuplji nego u drugim gradovima kao što je hrana i ostale potrepštine.
18.10.2021. u 08:00
get url
text

Kako bi se izborili sa tim, mnogi su primorani da posmatraju stvari na drugačije načine. Oni smišljaju jedinstvene načine da žive u gradu, a da nemaju tolike troškove.

Felice Cohen pronašla je najinovativniji način da živi u New Yorku i njenu metodu sigurno nikada niste vidjeli. Ni slično. Ona živi na Upper West Sideu na Manhattanu, gdje se stanovi iznajmljuju u prosjeku od 3.600 dolara mjesečno.

Nalazi se na samo nekoliko koraka od najvećih atrakcija, kao što je Central park i Linkoln centar. Od ovog opisa, možete da pomislite da ona plaća vrlo visoku cijenu stanarine. No, ona plaća samo 700 dolara mjesečno za svoju sobu. 

Ipak, morala je da se odrekne nekih stvari. Živi u stanu od osam kvadratnih metara. To vjerovatno nije veće od vaše dječije sobe, ali nekako Cohen uspijeva da cijeli svoj život stavi u ovu super malu sobu. Ona je profesionalni organizator, tako da njoj ovakav način života dođe kao potpuno normalna stvar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.