Pregovori

Monchijev nasljednik dobio zadatke, među njima i Edin Džeko

Objavljeno: 14.03.2019. u 09:08

Džeko je jedan od najboljih napadača u posljednjih nekoliko godina, ali prema pisanju spomenutog lista, već ima 33 godine i pitanje je do kada može igrati na vrhunskom nivou

Edin Džeko

Ramona Rodrigueza Verdeja, poznatijeg kao Monchi, na funkciji sportskog direktora Rome naslijedio je Ricky Massara. Novi operativac Vučice nastojat će obaviti poslove koje je započeo Monchi.

Tako će Massara, koji za sada ima tek ulogu vršioca dužnosti sportskog direktora, kao prvi zadatak u novoj ulozi probati produžiti ugovore sa ključnim igračima.

U tu grupu fudbalera spadaju Edin Džeko, Daniele De Rossi, Nicolo Zaniolo, Stephan El Shaarawy i Cengiz Under.

Kako piše Gazzetta dello Sport, ugovori El Shaarawyja i Džeke nisu prioritetni posao za Massara, no svakako da spadaju među najkomplikovanije s obzirom na to da istječu na ljeta 2020. godine.

Džeko je jedan od najboljih napadača u posljednjih nekoliko godina, ali prema pisanju spomenutog lista, već ima 33 godine i pitanje je do kada može igrati na vrhunskom nivou.

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH jedan je od najplaćenijih fudbalera Rome, pa se postavlja i pitanje da li bi pristao na manju plaću jer Gazzettini izvori tvrde kako Massara planira Edinu ponuditi novi ugovor, ali s manjom plaćom.

Izvor:   Gazzetta dello Sport

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije