open-navfaktor-logo
search
Pronašla ga policija
Nakon skandalozne fotografije s Kapije: Stefan Antunović će biti sankcionisan
Stefan Antunović iz Dubrava kod Tuzle je 24-godišnjak koji je vozio kroz pješačku zonu u centru Tuzle, da bi parkirao na Kapiju, gdje se fotografirao pred svog automobila.
28.12.2021. u 10:48
get url
text
Fotografija objavljenja na društvenim mrežama

Automobil je parkirao tačno ispred spomenika u čast 71 žrtve, koja je na Kapiji ubijena agresorskom granatom 25. maja 1995. godine, zbog toga je izazvao zgražanje bh. javnosti.

Ovaj događaj desio se preksinoć, a nakon što je fotografiju objavio na društvenim mežamama uslijedile su brojne osude. Zahvaljujući fotografiji koju je objavio Antunović, ali i još neki, koji su fotografirali automobil u pješačkoj zoni Tuzle, tačnije Trgovačkoj ulici, policija ga je brzo pronašla.

VEZANI TEKST - Pozirao pored "BMW-a" kojeg je parkirao pred spomenik na Kapiji, iz policije najavili sankcije

- Službenici Policijske stanice centar identificirali su osobu koja se može dovesti u vezu s navedenim događajem. Radi se o 24-godišnjem S. A. Obaviješten je sudija Prekršajnog odjeljanja Općinskog suda Tuzla - rekla je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

On će biti prekršajno sankcioniran za narušvanje javnog reda i mira zbog naročito drskog ponašanja te zbog vožnje mimo kolovoza, odnosno saobraćajne trake i nepoštovanja saobraćajne signalizacije.

Društvenim mrežama proširilo se i izvinjenje koje je Antunović uputio svima koje je svojim postupkom uvrijedio, posebno građanima Tuzle, ali je autentičnost njegove objave teško potvrditi, jer je u međuvremenu izbrisao profile sa društvenih mreža, odnosno svoje objave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.